NIEUWS
‘De melkrobots geven ons zekerheid’
2 mrt 2022 | KennispartnerBij de familie Hutten hebben de koeien sinds begin dit jaar geen vaste melktijden meer. Ze bepalen zelf wanneer ze eten, liggen en worden gemolken. Sinds januari worden ze namelijk gemolken door drie melkrobots. De overstap betekent voor het jonge gezin niet alleen arbeidsverlichting, maar ook meer tijd voor de kinderen.
Micro-organismen in mest
2 mrt 2022 | PremiumMicrobiologische analyses van feces en drijfmest bieden uitkomst bij de diagnose van de diergezondheid op koppelniveau alsook bij bemesting. Dit artikel gaat over deze nieuwe diagnose.
Canadese melkveehouders: geen emissie meer in 2050
23 feb 2022De Canadese melkveehouders die zijn verenigd als Dairy Farmers of Canada, afgekort DFC, hebben zichzelf tot doel gesteld de broeikasgasemissie waarvoor de landbouw verantwoordelijk is tot nul te reduceren in uiterlijk 2050.
Global Dairy Trade: prijsindex hoogst sinds acht jaar
23 feb 2022Op het internationale handelsplatform voor zuivelgrondstoffen, Global Dairy Trade, stijgen de prijzen van veiling op veiling. Met de tweede veiling van februari steeg de gemiddelde betaalde prijs met 4,2 procent. Daarmee werd per ton 4.840 dollar betaald.
Gezichtsherkenning voor koeien
22 feb 2022In Australië heeft wetenschapper Ali Sjojaeipour gezichtsherkenning voor koeien ontwikkeld. Dat gebeurt met behulp van kunstmatige intelligentie.
Wereldrecord: 20.073 kg vet en eiwit
21 feb 2022De 18-jarige Holsteiner Monica van de familie Burgstaller uit Oostenrijk heeft met een levensproductie van 232.386 kg melk en 20.073 kg vet en eiwit een wereldrecord gevestigd.
Venezuela: vleesvee melken rendabeler dan koeien naar Colombia smokkelen
18 feb 2022Enkele vleesveehouders in Venezuela zijn begonnen met het melken van hun vleesvee. Het melkgeld wordt uitbetaald in dollars. De veehouders hebben het geld hard nodig om door de economische crisis heen te komen volgens een bericht van persbureau Reuters.
“Met genomics kijk je vijf jaar vooruit”
17 feb 2022 | KennispartnerIn de melkveehouderij meten we bijna alles tot achter de komma, alleen bij de fokkerij is het vaak nog een kwestie van gevoel en verwachting.