NIEUWS
Tips voor optimale ruwvoerwinning
11 mei 2022 | KennispartnerNu de voorjaarszon weer tevoorschijn is gekomen zijn de eerste vroege percelen alweer gemaaid. Enerzijds om voldoende groeitrappen te creëren voor beweiding en anderzijds om voldoende kwaliteit in de kuil te krijgen. Door de ervaringen met kwalitatief mindere kuilen van vorig jaar is men geneigd om eerder te gaan maaien. Bovendien speelt dit jaar ook […]
EEX: Minimum melkprijs afzekeren
10 mei 2022In de toekomst kan het voor melkveehouders mogelijk worden een minimumprijs voor melk af te zekeren aan de beurs middels handel in opties aan de warentermijnbeurs in Leipzig.
Hogere kosten voor Europese landbouw
10 mei 2022Enkele Europese landen, te weten Engeland, Ierland en Spanje, hebben de stijging van de prijzen voor agrarische bedrijfsmiddelen bekend gemaakt.
Stress is in haren van de koe aantoonbaar
10 mei 2022 | PremiumTot nu toe is de objectieve beoordeling van dierenwelzijn een uitdaging. Nieuwe onderzoeksresultaten tonen aan dat het stressniveau gedurende een lange periode via de haren aantoonbaar is. Dit zou een nieuwe component kunnen zijn van toekomstige beoordelingen van huisvesting en welzijn.
Global Dairy Trade: gemiddelde prijs 8,5 procent gedaald
9 mei 2022Op de eerst mei-veiling (Global Dairy Trade) is de gemiddelde prijs van alle verhandelde zuivelproducten op het internationale handelsplatform halverwege met 8,5 procent gedaald tot 4.419 dollar per ton.
10 manieren om het comfort van de melker te verbeteren
9 mei 2022 | KennispartnerHet zit niet in de aard van professionele landbouwers om hun lichaam te ontzien. In de melkstal vinden de meeste veehouders ‘efficiëntie’ belangrijker dan ‘werkcomfort’. Voor hun gezondheid is het echter van essentieel belang dat ze in goede omstandigheden kunnen melken, zeker gezien de tijd die ze eraan besteden.
10.000 melkkoeien in Bovaer-pilotproject
3 mei 2022In een pilotproject willen Arla Foods en DSM bij 10.000 melkkoeien in drie verschillende landen de methaanremmer Bovaer testen.
Melkvervanger met plantaardig eiwit in onderzoek
3 mei 2022In het kader van een masterscriptie aan de universiteit Osnabrück werd een melkvervanger ontwikkeld en getest, die minder eiwit bevat dan de productie die tot nu toe op de markt zijn. Naast eiwit uitbestanddelen van melk wordt voor deze melkvervanger ook plantaardig eiwit uit tarwe gebruikt. Daardoor is het eiwitgehalte lager. Aminozuren worden naar specifieke behoefte gesupplementeerd.