NIEUWS
Global Dairy Trade: gemiddelde prijs 1,4 procent gedaald
22 jun 2022De gemiddelde prijs van alle verhandelde zuivelproducten op het internationale handelsplatform Global Dairy Trade is met 1,4 procent gedaald. Dat bleek tijdens de tweede juni-veiling op 21 juni.
Zure zouten goed gebruiken
21 jun 2022 | PremiumZure of anionische zouten worden vaak toegepast in de preventie van melkziekte. Hierbij worden enkele veelvoorkomende fouten gemaakt. Waarop moet je letten om juist die fouten niet te maken?
Met genomische gezondheidskenmerken hoge levensproducties halen
21 jun 2022 | KennispartnerDe veestapel van Van Creij Dairy in Haps (NB) presteert op hoog niveau. Melkveehouder Rob van Creij werkt sinds anderhalf jaar met genomics en selectie-index DWP$ om de kwaliteit verder te verbeteren. “Koeien met een hoge Dairy Wellness Profit geven gewoon minder gedoe”.
Functies van ontstekingen
15 jun 2022Zelfs is bewezen dat ontsteking een kritisch proces is bij de ontwikkeling van weefsel, inclusief uierweefsel tijdens de dracht. Ontsteking moet dus worden beschouwd als een normaal onderdeel van de biologie en alleen als problematisch als het ongereguleerd is of excessief wordt.
“We melken nu met minder koeien meer liters”
15 jun 2022 | KennispartnerIn het Groningse Saaxumhuizen volgen de koeien van de familie Dotinga hun eigen ritme. Ze liggen lekker te relaxen in hun diepstrooisel boxen, genieten van een smakelijk rantsoen of laten zich melken. Dit allemaal op hun eigen tijd. Ze worden namelijk sinds twee jaar gemolken door twee melkrobots.
EU: Prijzen slachtkoeien lopen terug
15 jun 2022EU-breed daalt sinds midden mei de prijs voor slachtkoeien. Deze prijsverlaging lijkt door te zetten. Door de hoge inflatie daalt de vraag naar het momenteel dure rundvlees.
Belgische zuivelindustrie goed voor 5,4 miljard euro
14 jun 2022De Belgische zuivelindustrie heeft in 2021 een omzet behaald van 5,4 miljard euro. In vergelijking met 2020 is dat een stijging van 2 procent. Dat meldt de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ).
Oostenrijk: 15 procent geconsumeerde zuivel biologisch
9 jun 2022In Oostenrijk wordt relatief veel biologische melk geproduceerd en geconsumeerd. Ook lijkt de Oostenrijkse consument meer oren te hebben naar duurzamere verpakkingen voor zuivel.