NIEUWS


Global Dairy Trade: gemiddelde prijs 1,4 procent gedaald

22 jun 2022

De gemiddelde prijs van alle verhandelde zuivelproducten op het internationale handelsplatform Global Dairy Trade is met 1,4 procent gedaald. Dat bleek tijdens de tweede juni-veiling op 21 juni.


Zure zouten goed gebruiken

21 jun 2022 | Premium

Zure of anionische zouten worden vaak toegepast in de preventie van melkziekte. Hierbij worden enkele veelvoorkomende fouten gemaakt. Waarop moet je letten om juist die fouten niet te maken?

Met genomische gezondheidskenmerken hoge levensproducties halen

21 jun 2022 | Kennispartner

De veestapel van Van Creij Dairy in Haps (NB) presteert op hoog niveau. Melkveehouder Rob van Creij werkt sinds anderhalf jaar met genomics en selectie-index DWP$ om de kwaliteit verder te verbeteren. “Koeien met een hoge Dairy Wellness Profit geven gewoon minder gedoe”.

Functies van ontstekingen

15 jun 2022

Zelfs is bewezen dat ontsteking een kritisch proces is bij de ontwikkeling van weefsel, inclusief uierweefsel tijdens de dracht. Ontsteking moet dus worden beschouwd als een normaal onderdeel van de biologie en alleen als problematisch als het ongereguleerd is of excessief wordt.

“We melken nu met minder koeien meer liters”

15 jun 2022 | Kennispartner

In het Groningse Saaxumhuizen volgen de koeien van de familie Dotinga hun eigen ritme. Ze liggen lekker te relaxen in hun diepstrooisel boxen, genieten van een smakelijk rantsoen of laten zich melken. Dit allemaal op hun eigen tijd. Ze worden namelijk sinds twee jaar gemolken door twee melkrobots.

EU: Prijzen slachtkoeien lopen terug

15 jun 2022

EU-breed daalt sinds midden mei de prijs voor slachtkoeien. Deze prijsverlaging lijkt door te zetten. Door de hoge inflatie daalt de vraag naar het momenteel dure rundvlees.


Belgische zuivelindustrie goed voor 5,4 miljard euro

14 jun 2022

De Belgische zuivelindustrie heeft in 2021 een omzet behaald van 5,4 miljard euro. In vergelijking met 2020 is dat een stijging van 2 procent. Dat meldt de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). 


Oostenrijk: 15 procent geconsumeerde zuivel biologisch

9 jun 2022

In Oostenrijk wordt relatief veel biologische melk geproduceerd en geconsumeerd. Ook lijkt de Oostenrijkse consument meer oren te hebben naar duurzamere verpakkingen voor zuivel.