NIEUWS
Duitsers consumeren minder zuivelproducten
12 mei 2023In Duitsland zijn in maart 2023 minder zuivelproducten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name in maart zijn de verkoopvolumes gedaald. Volgens onderzoeksbureau NielsenIQ is inflatie de belangrijkste reden voor de dalende verkoop.
Kritieke melkprijs naar 50 cent
10 mei 2023De kritieke melkrpijs voor het gemiddelde bedrijf lijkt naar 50 cent te stijgen. Dat meldt Flynth accountants en adviseurs. De afgelopen jaren lag de gemiddelde kritieke opbrengstprijs voor melk nog op zo’n 36 tot 37 cent.
Voorkom de speendip
10 mei 2023 | PremiumDe kalveren nemen genoeg melk op, zijn goed gehuisvest en groeien gestaag. Toch krijgen enkele na spenen met een speendip te maken. Hoe voorkom je dat kalveren in deze dip raken?
Koe benut geraffineerd gras beter
8 mei 2023De productie en gehaltes van melk zijn bij een dieet met 50 procent ontsloten gras hetzelfde als bij een gangbaar graskuildieet. Dat is een van de conclusies uit een 12-weeks experiment van Dairy Campus.
Voordelige zonne-energie voor Nieuw-Zeelandse veehouders
8 mei 2023De Nieuw-Zeelandse overheid gaat het gebruik van zonne-energie op melkveebedrijven op het eiland stimuleren met een fonds van omgerekend 5,9 miljoen euro.
Stalbrand: kun je erop voorbereid zijn?
4 mei 2023 | PremiumAls er brand is in een stal, blijkt de oorzaak vaak een defect in de elektrische installatie of onbezonnen gedrag van de mens. Een brand in de stal resulteert meestal in grote schade. Hoe kun je een brand voorkomen en, in het ergste geval, wat moet je doen? Een stalbrand, waarbij dieren het slachtoffer zijn, […]
Global Dairy Trade: prijs vol melkpoeder stabiliseert
3 mei 2023Na de lang aanhoudende daling van de prijs van vol melkpoeder op de internationale zuivelbeurs Global Dairy Trade, lijkt de marktwaarde van het product eindelijk te stabiliseren.
Zo breng je een speenafsluiter correct in
3 mei 2023 | PremiumInterne speenafsluiters worden dikwijls gebruikt bij het droogzetten van koeien. Als de speenafsluiter juist wordt ingebracht, komen er geen residuen in de melk.