NIEUWS
Global Dairy Trade: Zuivelprijs licht gedaald
27 jul 2023Op het internationale handelsplatform voor zuivelproducten, Global Dairy Trade, is op de meest recent veiling 25.956 ton product verhandeld. Dat is ruim 1.100 ton meer dan tijdens de veiling daarvoor.
Bijna drie procent minder melk verwerkt in 2022
26 jul 2023De Nederlandse zuivelindustrie verwerkte in 2022 ongeveer 14,1 miljard kg melk, bijna 3 procent minder dan in 2021. Dat melkt ZuivelNL. Meer dan de helft van de melk werd aangewend voor de productie van kaas.
Melkprijs lag in 2022 gemiddeld 46 procent hoger
25 jul 2023Gemiddeld lag het Nederlandse melkprijsniveau in 2022 46 procent hoger dan in 2021. Dat blijkt uit de brochure Zuivel in Cijfers van ZuivelNL.
Haksellengte voor kuilgras – het optimum vinden
24 jul 2023 | PremiumVoor het inkuilen in de silo, de melkzuurvorming en de voeropname, is kortgesneden gras optimaal. Hoe kort gesneden kan worden, wordt bepaald door het uitgangsmateriaal en de oogsttechniek.
Eerste infectie met EHD in Europa
24 jul 2023In november vorig jaar werd een eerste uitbraak van Epizootic Hemorrhagic Disease (EHD) aangetoond binnen Europa bij een aantal runderen op verschillende Italiaanse rundveebedrijven op het eiland Sardinië en later op Sicilië. In november en december volgden meldingen van geïnfecteerd vee in Spanje.
Water vanaf de eerste dag
19 jul 2023 | PremiumNemen pasgeboren kalveren al zuiver water op uit een emmer of een drinkschaal, dan heeft dat op langere termijn een positieve invloed op hun lichaamsontwikkeling.
Melken voor Morgen Melkveehouderij over uiergezondheid
19 jul 2023De derde editie van Melken voor Morgen voor de melkveehouderij vindt plaats op 12 oktober 2023. Het evenement vindt plaats op landgoed Nergena in Bennekom. Abonnees van Vakblad Elite kunnen Melken voor Morgen gratis bezoeken.
Belang van pH drinkwater
18 jul 2023Een melkkoe drinkt tussen 132 en 170 liter water per dag. De ideale pH van drinkwater voor melkkoeien ligt tussen 6,5 en 8,5. Binnen deze waarden is het water niet te zuur en niet te basisch.