NIEUWS


Spenen na ad libitum-melkfase

8 mei 2020 | Premium

Intensief voeren van kalveren in de eerste levensweken is de succesfactor voor gezonde en goed groeiende kalveren. Maar hoe lang duur de optimale melkfase en hoe kun je kalveren het beste spenen na de ad-libitum melkfase?


Melkprijsmethodiek Capsa Food (Spanje)

7 mei 2020

Capsa Food is de op één na grootste melkverwerker van Spanje en neemt bijna een miljard kg melk per jaar in. De toevoeging van Capsa Food aan de Europese melkprijsvergelijking van LTO geeft meer inzicht in de prijsontwikkelingen. Capsa Food hanteert een opvallende methodiek voor de melkprijsbepaling.


Blik voor de koe verscherpen

6 mei 2020

Het zien van verborgen ongemak of pijn bij koeien is niet altijd makkelijk. Maar door tijd te stoppen in kijken naar het gedrag van je kudde, kun je veel meer ontdekken dan je denkt.


Een langere droogstand is beter

5 mei 2020

De duur van de droogstand heeft invloed op de totale melkproductie, energiebalans en vruchtbaarheid in de volgende lactatie. Vooral eerstekalfs koeien profiteren van een langere droogstandsperiode.


Melkprijs maart 2020

4 mei 2020

100 kg standaardmelk bracht de melkproducent in maart 2020 bijna een euro minder op dan in februari. De grote Europese zuivelondernemingen betaalden gemiddeld 33,26 euro voor 100 kg. Dat is een procent meer dan in februari 2019.


Met beleid droogzetten

4 mei 2020 | Premium

Tot dusver staat de droogstand op de voorgrond als het gaat om een goede lactatiestart, maar welke betekenis heeft de eindfase van de voorgaande lactatie nu koeien steeds meer produceren?


10 tips voor goed kuilgras

29 apr 2020

Veel veehouders zijn bezig met de eerste snede. Een hoge kwaliteit is belangrijk vanuit voedingsoogpunt, maar ook omdat de voorraad kuilgras op dit moment misschien maar krap is. Met deze 10 tips haal je het beste uit je eerste snede maar ook uit latere snedes.

Verminder de kans op slepende melkziekte

29 apr 2020 | Kennispartner

Het goed laten verlopen van de transitiefase is een grote uitdaging op elk melkveebedrijf. Dit moment in de productiecyclus van de koe is een risicoperiode voor het ontstaan van diverse aandoeningen. Als de transitiefase niet optimaal verloopt verhoogd dit het risico op het ontstaan van slepende melkziekte, melkziekte en pensacidose.