NIEUWS
Variatie in koegewicht verkennen
2 aug 2021Wanneer het gewicht van een koe tien procent hoger ligt dan het gemiddelde gewicht, leidt dat tot een twee procent hogere excretie en ammoniakemissie. Dat schrijft Verantwoorde Veehouderij.
10 procent van de melkkoeien meer dan 2.160 uren in de wei
2 aug 2021Tien procent van de koeien in Nederland lopen jaarlijks meer dan 2.160 uur in de wei. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek op basis van de jaarlijkse gecombineerde opgave.
Rabobank: 9 procent marktaandeel veganistische melkalternatieven in 2035
30 jul 2021In een actuele marktprognose over het marktaandeel van plantaardige alternatieven voor consumptiemelk in de totale consumptie van melk en melkalternatieven in de EU en het Verenigd Koninkrijk, gaat Rabobank ervan uit dat de consumptie van melkalternatieven jaarlijks met 7 tot 8 procent stijgt tot 2035.
13 procent Duitse koeien op de grup
30 jul 202187 procent van de Duitse koeien verblijft in een loopstal. 13 procent staat nog op de grup. In 2010 stond nog 28 procent van de Duitse koeien op de grup.
69 procent voert gemengd
29 jul 2021Volgens een enquête onder 987 melkveehouders, voert 69 procent gemengd. 12 procent van de melkveehouders gebruikt een blokkendoseerwagen, 1,5 procent voert met de hand en 16,5 procent zei op een andere manier te voeren.
Productie GMO-vrije melk 2,5 cent duurder
28 jul 2021De productie van GMO-vrije melk kost de melkveehouder 2,5 eurocent meer volgens de Duitse bron AMI, een nieuwsportaal voor de zuivel. De belangrijkste oorzaak zijn de aanzienlijk hogere kosten voor GMO-vrije voeders die sinds 2020 aan de orde zijn.
Uierhaar afschroeien – zo doe je dat
21 jul 2021 | PremiumDe haren op de uiers regelmatig verwijderen verbetert de uierhygiëne. Dat je de uierhaarbrander op de juiste manier gebruikt, is natuurlijk wel van groot beland. Daarom in dit artikel een beschrijving van correct wegschroeien van uierhaar.
BCS: Mag het een paar kilo meer zijn?
21 jul 2021 | KennispartnerDe Body Condition Score (BCS) is een methode om de vetreserves van een koe te beoordelen. Waarom is het belangrijk dat koeien niet te dik of te schraal zijn? En wanneer is dan een koe te dik of te schraal?