NIEUWS
Wortelen lokken koeien naar het voerhek
2 feb 2022 | PremiumWortelen worden in de winter- en lentemaanden als smakelijk voer aangeboden. Elite legt uit hoe je ze op de juiste manier kunt voeren.
Identificeer de koe aan de hand van haar neus
31 jan 2022Onderzoekers van de University of New England en de Kansas State University zijn bezig met het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie die het mogelijk maakt om koeien te herkennen aan hun neus. Dit schrijft het Amerikaanse vakblad DairyHerd.
Oostenrijk: hooimelk maakt opmars
28 jan 2022Het Oostenrijkse zuivelmerk Arge Heumilch heeft de balans over 2021 opgemaakt. Er werd 520 miljoen kg ‘hooimelk’ verwerkt. Voor conventionele melk beuren Oostenrijkse melkveehouders zes cent per kg melk extra. Voor biologische hooimelk gaat het om 17 cent extra.
Oost Frankrijk: Montbéliarde en Comté-kaas
26 jan 2022 | PremiumElite bezocht twee melkveehouders rond het Jura-gebergte in het oosten van Frankrijk. De melkveehouders leveren melk voor de productie van Comté-kaas en moeten daarvoor zuivere Montbéliardes melken en mogen alleen hooi voeren. De melk mag niet verder worden terug gekoeld dan 12 graden Celsius.
Afkalfbox: risicogebied
26 jan 2022 | PremiumIn het afkalfhok wordt de basis voor een goede diergezondheid van zowel het kalf als de koe gelegd. Enige tips waar op gelet kan worden.
Nederland: Laagste melklevering in zes jaar
25 jan 2022Nederlandse melkveehouders leverden vorig jaar in totaal 13,6 miljoen ton melk. Dit is de laagste melklevering in zes jaar en dus sinds het begin van de quotumvrije periode.
Gemiddelde prijs Global Dairy Trade stijgt met 4,6 procent
24 jan 2022De gemiddelde prijs van alle verhandelde zuivelproducten op het internationale handelsplatform Global Dairy Trade is in januari gestegen met 4,6 procent.
‘s Nachts het licht uit
21 jan 2022 | PremiumKoeien hebben een donkere fase nodig voor herstel en regeneratie. Of nachtverlichting de koeien daarbij stoort, zet Johannes Zahner (Lfl Beieren, D) uiteen.