NIEUWS


Sieta van Keimpema voorzitter EMB

14 okt 2020

De binnen het European Milk Board (EMB) verenigde melkveehouders hebben de EMB-vicevoorzitter, Sieta van Keimpema, verkozen tot nieuwe voorzitter. 


Lagere gehalten: koe vreet selectief

14 okt 2020

Koeien die hetzelfde rantsoen krijgen, kunnen tot een procent uiteenlopen in gehalten vet en eiwit in de melk, als de ene koe de grove voerdeeltjes uitselecteert en de andere niet.

Wat zeewier kan doen voor melkvee!!

12 okt 2020 | Kennispartner

Het gebruik van zeewier in de melkveehouderij staat flink in de belangstelling. Zo kan zeewier het weerstands- en productieniveau van de koe verhogen. Ook wordt de inzet van bepaalde soorten zeewier gezien als (onderdeel van) de oplossing voor het methaan-vraagstuk. Zeewier is bovendien duurzaam, veilig en past uitstekend in de kringloop.

Werkprocessen zonder ballast

12 okt 2020 | Premium

Met behulp van lean management kunnen melkveehouders routinematige werkpatronen verslanken, maar bijvoorbeeld ook de aankoop van voer of de opslag ervan verbeteren.


Nog 2.644 melkveehouders in Denemarken

7 okt 2020

In Denemarken blijft het aantal melkveehouders sterk krimpen. Volgens de data van het nationale bureau voor de statistiek waren er eind 2019 nog slechts 2.644 melkveehouders in Denemarken.


RFC investeert in Indonesië

6 okt 2020

FrieslandCampina heeft de bouw van een grote nieuwe zuivelfabriek in de omgeving van Jakarta (Indonesië) aangekondigd. Bij het plan hoort ook de verbouwing van de bestaande productielocatie Pasar Rebo tot het productiecentrum voor lokale kindervoedingsmerken voor Azië.


Compromis voor transitierantsoen

5 okt 2020 | Premium

De algemeen geldende aanbevelingen voor de rantsoenen voor de koeien in de close-up- en verse groep, zijn op kleine en middelgrote bedrijven niet makkelijk op te volgen.

Oorzaken van verminderde vruchtbaarheid

2 okt 2020 | Kennispartner

Het drachtig krijgen van een koe lijkt steeds lastiger te worden hierdoor loopt de tussenkalftijd op de Nederlandse melkveebedrijven op. De meeste problemen zijn te herleiden naar de voeding, de bedrijfsvoering of de genetische aanleg van de koe en daarnaast spelen individuele vruchtbaarheidsproblemen een rol. Veel dingen zijn niet van de één op de andere dag te veranderen, maar waar kunnen we dan wél direct mee aan de gang?