NIEUWS


Qatar wil eigen melkveehouderij in Oekraïne en Maleisië uitbreiden

22 okt 2021

Een megabedrijf uit de woestijnstaat Qatar heeft het plan om meerdere melkveebedrijven in Europa en Azië te vestigen. Als eerst wil het in Oekraïne en Maleisië bedrijven stichten met elk 10.000 melkkoeien.


Fokvee-export buiten Europa hervat

20 okt 2021

De exporten van fokvee waarvoor buiten Europa gelegen rustplaatsen aangedaan worden, kan per 1 november 2021 weer van start. Dit schrijft Vee & Logistiek Nederland, belangenbehartiger van ondernemers in de veehandel. In overleg met het ministerie van LNV en de NVWA is een werkwijze ontwikkeld die voldoet aan de eisen van dierenwelzijn.


Verdienmodellen melkveehouderij wereldwijd onder druk

19 okt 2021

De Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Europa zijn de drie belangrijkste exporterende zuivelregio’s van de wereld.  Rabobank heeft de belangrijkste trends op een rijtje gezet en zoomt daarnaast in op de ontwikkelingen in de Nederlandse melkveehouderij.


Nieuw kengetal: broeigevoeligheid snijmais

19 okt 2021

Eurofins Agro introduceert een nieuw kengetal, namelijk ‘broeigevoeligheid snijmais’. Dit kengetal geeft aan of de omstandigheden in de kuil wel of niet gunstig zijn voor broei. Het risico op broei is in veel kuilen aanwezig. Aldus Eurofins Agro


Ierland: Groei melkproductie onder de klimaatloep

13 okt 2021

Ook Ierland kent het broeikasgasprobleem, de emissie ervan moet met 51 procent omlaag. Met de huidig geldende maatregelen wordt echter maar 24 procent gereduceerd. Deze problematiek zou de Ierse snelle groei van de melkproductie de das om kunnen doen.


Pensbacteriën breken plastic af

13 okt 2021

Oostenrijkse onderzoekers hebben ontdekt dat bacteriën die voorkomen in de koeienmagen in staat zijn plastic af te breken.  


Verenigd Koninkrijk: Melkveehouders lopen bijna 64 miljoen euro mis

13 okt 2021

Melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk kunnen te maken krijgen met aanzienlijke inkomstenverliezen als de melk niet voldoet aan de eisen die de afnemer stelt aan gehalten vet en eiwit.

Het belang van een gezonde balans in de pens

13 okt 2021 | Kennispartner

De pens is de belangrijkste maag van een koe. 70 procent van de energie en eiwitvoorziening moet vanuit de pens komen. Miljarden pensbacteriën breken daar het voer af en maken daar microbieel eiwit en vluchtige vetzuren van. Een gezonde balans van de pensbacteriën resulteert in een betere vertering, en meer energie voor melkproductie en conditiebehoud.