Management

Europeanen consumeren meeste zuivel

Volgens data van de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties consumeren Europeanen meer dan tweemaal zoveel zuivelproducten dan de gemiddelde wereldburger. Consumenten in Azië en Afrika consumeren aanzienlijk minder zuivel.

De visuele weergaven van de wereldwijde zuivelconsumptie hieronder, zijn afkomstig van het platform ‘Our world in data’ en volgens dat platform samengesteld op basis van data van de FAO. De data betreffen de zuivel die beschikbaar komt voor de consumptie door consumenten. Voor verspilling op consumentenniveau is niet gecorrigeerd.

Verkochte zuivel per regio in melkequivalenten per capita exclusief boter in 2021.
Verkochte zuivel per land in melkequivalenten per capita exclusief boter in 2021.

 

 

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?