Markt | Melken

Nederlandse melkaanvoer ruim 2 procent afgenomen

De Nederlandse melkaanvoer is in juni met ruim 2 procent afgenomen. Dat meldt ZuivelNL. In het eerste halfjaar van 2024 lag het niveau 1,4 procent lager dan in de eerste helft van 2023.

Sinds september vorig jaar laat de Nederlandse melkplas een neergaande lijn zien. Dit is volgens ZuivelNL vooral het gevolg van de effecten van het blauwtongvirus in de tweede helft van vorig jaar en de afbouw van de derogatie.

De EU melkaanvoer laat sinds februari groei zien. In mei nam deze met 0,8 procent toe, bijna even hoog als in maart en april. Polen blijft sterk verder groeien (+4%). De Duitse aanvoer liet weer een lichte stijging zien. Frankrijk toonde vanaf april nog nauwelijks groei. De daling in Ierland hield aan (-2%), maar was minder sterk dan in de maanden daarvoor. Per saldo steeg de EU melkaanvoer in de periode tot en met mei 2024 met 1,1%.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MarktMelken
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?