In Oostenrijk wordt relatief veel biologische melk geproduceerd en geconsumeerd. Ook lijkt de Oostenrijkse consument meer oren te hebben naar duurzamere verpakkingen voor zuivel.
Tussen januari en maart van dit jaar was 14,9 procent van de verkochte zuivelproducten in Oostenrijk biologisch geproduceerd. Een jaar eerder was dat nog 14,1 procent. Bij verse drinkmelk is het aandeel biologisch met 39,5 procent het hoogst. Bij schaafkaas was het aandeel maar 9,1 procent.
Vaker melk in glazen fles
Tevens interessant is dat Oostenrijkse consumenten grijpen vaker terug op glazen melkflessen. In het afgelopen jaar werd 13 procent van de melk in glazen flessen verkocht. In 2018 ging nog 3,1 procent van de melk in glazen flessen de winkel uit. Het drankenkarton domineert met 84,7 procent de melkverpakkingen.
In 2021 werd in Oostenrijk 19 procent van de 3,4 miljard kg melk biologisch geproduceerd. Meer over de Oostenrijkse melkproductie en het biologische aandeel lees je in dit bericht.
Bron: AgE